Aydınlı kuyumcu Şentürk: "Altın hala en güvenli liman"

Aydınlı kuyumcu Şentürk: "Altın hala en güvenli liman"

Altın fiyatlarındaki yüzde 2’lik düşüş, yatırımcıların kafasını karıştırdı. Peki bu düşüşle beraber, altına yatırım yapılmalı mı? Uzak mı durulmalı.

Haber: ( Evin GÜNEŞ )

Konuyla ilgili Ajans Aydın gazetesine açıklamalarda bulunan kuyumcu esnafı İsmail Hakkı Şentürk, “Vatandaşlarımız bir an önce altın alsınlar. Her zamanki gibi en güvenilir liman altındır” dedi.

“YILSONUNA KADAR ÖNEMLİ BİR ARTIŞ OLACAK”

Dolara endeksli fiyatlarda düşüş yaşandığına vurgu yapan Şentürk, “23 Nisan resmi bayram olduğu için tam bir rakam yok. Ama biraz daha düşüş bekliyoruz. Ancak altın almanın tam zamanı. Çünkü uzmanlara göre yılsonunda altın fiyatları yükselecek. Bu süre zarfında ufak tefek dalgalanmalar yaşanacaktır. Bence altını olan herkes korumaya devam etmeli. Uzun vadede karlı bir yatırım yapmış olurlar” diye konuştu.

“DÜĞÜN SEZONUNDA ARTIŞ HIZLANIR”

Düğün sezonunda fiyatlarda artışın hızlanacağını söyleyen Şentürk, “Dediğim gibi altın her zaman dünya piyasasına göre yükselir veya düşer. Ama düğün sezonu beklenenden farklı bir artış söz konusu olabilir” ifadelerini kullandı.

Yatırım için vatandaşların bütçesine göre hareket ettiğini belirten Şentürk, sözlerini şöyle tamamladı.

“Genelde çeyrek, yarım veya gram altın alınıyor. Ama bütçeyi yüksek tutan bazı kesim adana burma bilezik başta olmak üzere farklı çeşitlere yöneliyor. Çünkü bilezik de alım-satım farkı daha azdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler